Vrijdag formule


200u Yoga Teacher Training 24-25

Yogaloft Gent
Aaigemstraat 10 a, 9000 Gent

Vrijdag telkens van 9u30 tot 16u00
Van 20 september 2024 tot 13 juni 2025

Vroegboekkorting tot 31 maart
€ 2645 (incl BTW)
Standaarprijs na 31 maart 2024
€2765 (incl BTW)
Betaal in schijven
€500 voorschot (incl BTW) + 9 schijven van €270 (incl BTW)

Data Vrijdag formule

Les op vrijdag telkens van 09h30 tot 16h00

20, 27 sept 2024
4,11,18 okt 2024
8, 29 nov 2024
6,13, 20 dec 2024
24, 31 jan 2025

7, 14, 21 feb 2025
14, 21, 28 mrt 2025
25 apr 2025
9, 16 ,23 mei 2025
6, 13 juni 2025Centrale locatie - Eenvoudig bereikbaar

Onze Yoga docenten opleiding wordt gehouden in Gent, in de prachtige ruime yogastudio van Yogaloft Gent. Deze studio bevindt zich op slechts 2 minuten loopafstand van het St. Pietersstation, wat het ideaal maakt voor treinreizigers! Als je toch met de auto komt, zijn er voldoende parkeermogelijkheden in de buurt. Voor de fietsers onder ons is er ook ruimte om je fiets veilig te stallen. We streven ernaar om deelname aan onze opleiding zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk te maken, ongeacht hoe je hier wilt komen.

Reviews

Vanaf dag 1 van de opleiding heb ik het gevoel dat ik op de juiste plek ben terecht gekomen. Met de 2 voeten stevig geaard leidt Joachim zijn studenten steeds verder op het yogapad. Op een heel boeiende en duidelijke manier, en doorspekt met de nodige humor maakt hij van elke cursusdag een heel interessante bouwsteen. I. Vinck

Lees hier meer testimonials

Bekijk de info video over de training (40 min)

Bekijk de informatieve video over de training (40 minuten). Ontdek alle details over de training in deze uitgebreide uitleg door Joachim. Pak een drankje, maak het jezelf comfortabel en bekijk deze video om alles te leren wat je moet weten over de training.


Erkende yoga opleiding

Sinds 2011 biedt Joachim Meire deze unieke training in Gent aan. Deze intensieve opleiding van 200 uur voldoet aan de hoogste internationale yoga-standaarden en is erkend door Yoga Alliance. Na het voltooien van deze training ben je in staat om van jouw yogalessen keer op keer evenementen te maken die jouw studenten niet willen missen. Tijdens de training ga je groeien op persoonlijk en yoga vlak. De training wordt een boeiende reis waar je ook nieuwe vrienden zal maken en elke lesdag is ook even volledig me-time, met een lach en soms eens een traan en vooral leren en groeien om een mooiere versie van jezelf te worden.


Overzicht lessen

De lessen zijn gestructureerd rondom 5 essentiële onderwerpen in het lesgeven:

Yogatechnieken
 • Asana’s
 • Pranayama
 • Breathwork
 • Kriya’s
 • Mantra’s
 • Meditatie

Yoga filosofie en ethiek
 • Geschiedenis van yoga
 • Sutra’s van Patanjali
 • Baghavad Gita
 • Introductie in Shamkya - Aidva Vedanta - Tantra
 • Yoga mindset in het dagelijkse leven
Anatomie
 • Fysiologie van het stretchen en kracht
 • Functionele anatomie 
 • Uitlijning en anatomie
 • skeletvaraties
 • Het Subtiele lichaam
Marketing en business
 • Online/offline marketing
 • Business aspect van het lesgeven
 De kunst van het lesgeven
 • Methodiek van instructies
 • Lesplanning/Sequencing
 • Demonstreren
 • Observeren
 • Adjusts uitvoeren
 • Theming
 • Stemcoaching 
 • Lesgeven aan beginners

Yoga verdiepen of lesgeven?

Bij onze opleiding heb je de vrijheid om te kiezen of je je wilt verdiepen in yoga of dat je de wens hebt om zelf yogalessen te gaan geven. Het gebeurt vaak dat studenten aanvankelijk inschrijven met de intentie om hun kennis te verdiepen, maar gedurende de opleiding geïnspireerd raken om ook zelf les te gaan geven. Onze benadering is ongedwongen, plezierig en doorspekt met humor. Je zult niet alleen grote persoonlijke groei ervaren, maar ook grote vooruitgang boeken in je yoga-praktijk. Laat je leiden door je passie en ontdek de mogelijkheden die voor je liggen!

Yoga lesgeven is inspireren

Bij onze docentenopleiding leggen we de nadruk op de kunst van het lesgeven, wat onze opleiding uniek maakt. Hoe creëer je een boeiende les voor je studenten? Hoe verdiep je jouw eigen yogapraktijk? Terwijl een sterke technische basis essentieel is, gaat yoga lesgeven verder dan het overbrengen van yogahoudingen alleen. De taak van een yogaleraar reikt dieper: het is om je studenten in contact te brengen met hun innerlijke potentieel. Zo kunnen zij een gevoel van groei en uitbreiding in hun leven ervaren, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel vlak. Een leraar moet aanmoedigen en inspireren, zodat de effecten van yoga zich manifesteren in het dagelijkse leven van de studenten. Yoga lesgeven is het bieden van een bron van inspiratie voor anderen, een gids op hun pad naar zelfontdekking en persoonlijke groei.

Ontdek jouw unieke yogastijl met onze Yoga Teacher Training!

In deze training richten we ons op thema's die je elders zelden of nooit zult vinden. We leren je hoe je yogahoudingen op een functionele manier kunt benaderen, gebaseerd op de individuele mogelijkheden van de student, en niet simpelweg hoe de houding eruitziet in boeken of tijdschriften. We omarmen 'Functionele Yoga' in plaats van oppervlakkige 'Esthetische Yoga'. Bij ons draait het niet om hoe een houding eruitziet, maar om het aanpassen ervan aan de unieke mogelijkheden en beperkingen van elke student. Anatomie en alignment worden op een praktische manier onderwezen, met aandacht voor verschillende botvariaties.

Tijdens onze opleiding moedigen we je aan om je eigen yogastijl te ontdekken. Onze doelstelling is dat studenten uiteindelijk naar jouw lessen komen vanwege jouw authentieke aanpak. Na het voltooien van deze opleiding ben je in staat om zowel krachtige vinyasa yoga als rustige, meditatieve vormen van yoga te onderwijzen, op een goed onderbouwde en veilige manier. Onze focus ligt op het aanleren van Alignment-based Yoga, zodat je in staat bent om op een veilige manier les te geven. Alles wat je nodig hebt om je authentieke innerlijke leraar te ontdekken en een inspirerende docent te worden, wordt je aangereikt tijdens onze training. Doe met ons mee en ontdek jouw eigen unieke pad in de wereld van yoga!

Freedom first – geen verplichtingen

Bij ons hoef je geen contract te tekenen dat je beperkt in je toekomstige lesgeefkeuzes, in tegenstelling tot veel andere opleidingen. Na het voltooien van onze training ben je volledig vrij om les te geven waar je maar wilt! Onze benadering is open en zonder enige dwang, ver verwijderd van een formele schoolse aanpak. De Yoga Teacher Training is bedoeld om je te inspireren en aan te moedigen om met enthousiasme dieper in de fascinerende wereld van yoga te duiken. Laat je leiden door je passie en ontdek de vrijheid om jouw eigen pad te kiezen.

Geen voorgekauwde yoga - Geen na-aap yoga

In onze opleiding leer je geen voorgeprogrammeerde sequenties. Na afloop van de training ben je in staat om zelf goed onderbouwde sequens samen te stellen, gebaseerd op anatomisch inzicht en alignment.

Wat onze opleiding onderscheidt, is dat we je niet leren om simpelweg yoga na te doen. We stellen hoge eisen! Je leert lesgeven zonder zelf voortdurend de houdingen uit te voeren, met uitzondering van enkele demonstraties. Dit geeft je de vrijheid om door de lesruimte te bewegen en je studenten te observeren. Door je observatievaardigheden kun je jouw yogasequentie direct aanpassen indien nodig. Op deze manier bouw je een authentieke connectie op met je studenten en help je hen om het beste uit zichzelf te halen in een veilige omgeving.

Anatomie

Anatomie wordt op een praktische en begrijpelijke manier behandeld, waarbij je inzicht krijgt in verschillende skeletvariaties die van invloed zijn op de aanpassing van bepaalde yogahoudingen. Onze benadering is allesbehalve saai; je krijgt praktische inzichten om studenten veilig in asana's te begeleiden en leert vanuit de anatomie het 'hoe en waarom' van de juiste uitlijning begrijpen en toepassen.

Yogafilosofie & Meditatie

Bij onze opleiding begrijpen we dat yoga veel meer omvat dan alleen asana's (houdingen). Een integraal onderdeel van onze docentenopleiding is daarom de studie van yogafilosofie en meditatie, gepresenteerd op een authentieke en down-to-earth manier. Yogafilosofie krijgt pas betekenis als je deze in je dagelijkse leven kunt toepassen. Je leert hoe je op een toegankelijke manier filosofische concepten in je lessen kunt integreren en hoe je jouw studenten praktische richtlijnen kunt bieden.

Stemcoaching

Naast de essentiële aspecten van yogatechnieken, anatomie, filosofie en meditatie - die vanzelfsprekend een belangrijk deel van onze docentenopleiding vormen - verdiepen we ons ook in de kunst van het lesgeven. Hierbij ontvang je waardevolle tips van een stemcoach en leer je effectieve presentatietechnieken. Je ontwikkelt niet alleen een betere controle over je stem, maar nog belangrijker, je maakt contact met je innerlijke stem. Dit stelt je in staat om yoga in je eigen leven te integreren, waardoor je een dieper gevoel van heelheid en verbondenheid kunt (her)ontdekken. Bovendien leer je hoe je een thema als een rode draad door je les kunt weven.


Het zakelijk aspect van yoga doceren

Last but not least, besteden we aandacht aan de zakelijke kant van yoga. Hoe kun je reclame maken voor je lessen, zowel online als offline? Waar moet je op letten als je een ruimte huurt of je eigen studio wilt starten? Hoe stel je een doordacht lesrooster op? En we beantwoorden tal van andere zakelijke vragen om je te ondersteunen bij het opbouwen van jouw yoga-carrière.


Meer trainingen Vrijdag formule

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x