Loading Events
Teacher training

Teacher training 2023-24 (vrijdag formule)

Weekdag en weekend formules Joachim Meire organiseert met succes sinds 2011 een complete en erkende yoga docentenopleiding. Uniek is dat deze opleiding aangeboden wordt tijdens de week op vrijdag of in weekendformule op zaterdag en zondag. Op aanvraag kan je een gemiste les inhalen in de week of tijdens het weekend. De trainingen van Joachim […]

Yogaloft Gent

Aaigemstraat 10 a, 9000 Gent

Wekelijks iedere vrijdag

Telkens van 09u30 tot 16u00

22 september 2023 tot 17 mei 2024

Toon het lesrooster

€ 2545 – 2750

Met mogelijkheid tot afbetalingsplan

Weekdag en weekend formules
Joachim Meire organiseert met succes sinds 2011 een complete en erkende yoga docentenopleiding. Uniek is dat deze opleiding aangeboden wordt tijdens de week op vrijdag of in weekendformule op zaterdag en zondag. Op aanvraag kan je een gemiste les inhalen in de week of tijdens het weekend. De trainingen van Joachim zitten altijd snel vol. Dus best niet te lang wachten als je wilt deelnemen.

Vrijdag formule (24 vrijdagen)
Les op vrijdag van 09h30 tot 16h00
22, 29 september 2023
6, 13, 20, 27 oktober 2023
17, 24 november 2023
1, 8, 15, 22 december 2023
12, 19 januari 2024
2, 23 februari 2024
1, 8, 15, 22 maart 2024
19, 26 april 2024
3, 17 mei 2024

Digitale infosessie op woensdag 15 maart 2023

19u00 – 20u00: Yoga sessie

20u00 – 21u00: Uitleg training en vragen ronde

Inschrijven voor de digitale infosessie

Toon replay van de infosessie van 2021

Verdiepen of les geven
Deze opleiding kan je volgen met de intentie om te verdiepen in yoga of om met het verlangen om zelf yoga les te geven. Sommige studenten starten met de bedoeling om zich enkel te verdiepen, maar worden gaandeweg de opleiding heel enthousiast om ook les te geven. Deze opleiding is ongedwongen, fun en schuwt geen humor. Je zal grote sprongen maken op persoonlijk vlak en in je yoga praktijk.

Nieuw! Online video ondersteuning!
Om thuis te oefenen krijg je exclusief een hele reeks online video lessen gebaseerd op de materie die aanbod komt in de training. Een handige en leuke manier om de leerstof makkelijker te assimileren.

Centrale ligging – makkelijk bereikbaar
De opleiding vindt plaats in Gent in de Lov’d, een ruime yoga studio. De Lov’d is gelegen op slechts 2 minuten stappen van het St Pietersstation. Ideaal om dus met de trein te reizen! Kom je toch met de auto dan vind je in de buurt voldoende parking. Er is ook ruimte om je fiets te stallen als jij met je stalen ros komt.

Erkende yoga opleiding
Deze 200 uren durende opleiding voldoet aan de hoogste internationale yoga standaards en is erkend door Yoga Alliance. Op het einde van deze training ben je in staat om van jouw yogalessen telkens een event te maken dat jouw studenten niet zullen willen missen.

Freedom first – geen contract
In tegenstelling tot andere opleidingen hoef je hier geen clausules te ondertekenen die je beperken in de keuze waar je later les wilt geven. Na deze opleiding ben je dus vrij om les te geven waar jij wil!

Betaal in schijven
Er is  mogelijkheid om het inschrijvingsgeld in maandelijkse schijven te betalen.

Yoga lesgeven is inspireren
De nadruk ligt op de kunst van het lesgeven en maakt deze docentenopleiding daarom uniek. Hoe creëer je een boeiende les voor je studenten? Hoe verdiep je je eigen yogapraktijk? Een sterke technische bagage is essentieel, maar yogales geven is meer dan alleen yogahoudingen aanleren. De taak van een yogaleraar is om je studenten in contact te brengen met hun innerlijke potentieel. Zodat de student een gevoel van expansie in het leven ervaart, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel vlak. Een leraar moet aanmoedigen en inspireren om de effecten van yoga te ervaren in het dagelijkse leven.

Ontdek jouw eigen yogastijl
We belichten thema’s die in andere opleidingen zelden of nooit aan bod komen. Je leert hoe je yogahoudingen uitlijnt op basis van de  mogelijkheden van de student en niet zoals de houding er uitziet  in de ‘boekjes’. Je leert dus  Functionele yoga in plaats van oppervlakkige Esthetische yoga. Hoe een houding er uitziet is niet relevant! Het is veel belangrijker om de houding aan te passen aan de mogelijkheden en beperkingen van de student. Je leert dus anatomie en alignment op een heel praktische manier met aandacht voor verschillende bot variaties.

Tijdens de opleiding ga je ook jouw eigen stijl ontdekken. Uiteindelijk gaan studenten naar jouw les komen omdat jij les geeft op jouw authentieke manier. Na deze opleiding ben je instaat om op een onderbouwde en veilige manier ofwel (pittige) vinyasa yoga te doceren of indien jij wil een meer rustige en meditatieve vorm van yoga.  De nadruk ligt op het aanleren van Alignment-based Yoga om op een veilige manier les te geven.  Basis Yin Yoga & Restorative houdingen komen ook aanbod. Alle tools worden aangereikt om jouw authentieke innerlijke leraar te ontdekken zodat jij een inspirerende teacher wordt!

Geen voorgekauwde yoga
Je leert in de opleiding geen voorgekauwde sequences. Na de opleiding zal jij staat zijn om zelf goed onderbouwde sequensen samen te stellen gebaseerd op anatomisch en alignment inzicht.

Geen na-aap yoga
Deze opleiding differentieert zich ook omdat je hier geen na-aap yoga leert. We leggen de lat hoog! Je leert lesgeven zonder zelf de houdingen uit te voeren op enkele demonstraties na. Dit laat je toe om in de les rond te wandelen waardoor jij je studenten kan observeren. Door je observatie skills kan jij indien nodig jouw yoga sequens instant bijsturen. Zo maak je een authentieke verbinding met je studenten en help je hen om het beste uit zich zelf te halen in een veilige omgeving.

Stemcoaching met Hilde De Baerdemaeker
Naast yogatechnieken, anatomie filosofie en meditatie – die uiteraard een belangrijk deel van de teacher training omvatten – gaan we ook dieper in op de kunst van het lesgeven. Zo krijg je tips van een stemcoach en leren we presentatietechnieken aan. Je leert je stem dus beter gebruiken, maar nog belangrijker is dat je in contact leert komen met je eigen innerlijk stem. Je leert hoe je yoga in jouw leven integreert om zo meer heelheid en verbondenheid te (her)ontdekken. Je leert ook hoe je een thema als een rode draad door je les verweeft.

Yogafilosofie & meditatie
Yoga is natuurlijk meer dan asana’s. Een belangrijk onderdeel in deze teacher training is yoga filosofie en meditatie. Dit wordt gebracht op een authentieke en down-to-earth manier. Yoga filosofie is pas zinvol als je er effectief iets mee kan aanvangen in het dagelijkse leven. Je leert hoe je op een toegankelijke manier filosofie in je les verweeft en hoe je jouw studenten handvaten aanreikt.

Anatomie
Anatomie wordt gepresenteerd op een functionele manier en je ontdekt de verschillende skeletvariaties die oorzaak zijn waarom sommige poses moeten worden aangepast. Dus geen saaie uiteenzetting, maar wel praktische inzichten om studenten op een veilige manier in een asana te brengen.

Business aspect
Tot slot gaan we ook dieper in op de zakelijke kant van yoga. Hoe maak je publiciteit voor je lessen online en offline? Waar op letten als je een ruimte huurt of een studio wilt opstarten? Hoe stel je een doordacht lesrooster samen? En vele andere ‘business’ vragen krijgen een antwoord.

Eerst eens les volgen met Joachim?
Wil je graag eens proeven van een les met Joachim? Het is belangrijk dat er een klik is met de stijl en persoonlijkheid van Joachim want we leggen tenslotte samen een lange weg af! Je kan met Joachim online les volgen via www.yogatele.be.

Liever in real life?
Je bent steeds welkom om in Brugge een les te volgen op dinsdag of donderdagavond van 19u30 tot 21u in De Tandem, Leopold Debruynestraat 56, 8310 Brugge. Er is geen les tijdens vakanties en op feestdagen. In de zomer is er een aangepast lessenrooster. Kijk op de website voor concrete les info: www.yogaloft.be.

Enkele reacties van vorige deelnemers
Joachims lessen zijn sprankelend, verrijkend en zeer praktijkgericht : zowel voor je eigen yogabeoefening als voor het lesgeven aan anderen krijg je onderbouwde informatie en veel bruikbare tips aangereikt. In een no-nonsense aanpak wordt een breed palet van relevante onderwerpen aangesneden : yogatechnieken, didactiek, anatomie, filosofie, geschiedenis … elk thema wordt kritisch, maar toegewijd behandeld met een uitgesproken focus op de praktisch bruikbare rijkdom aan kennis die schuilgaat achter yoga, en vervolgens toegepast in yoga van nu. Een uitstekende lectuurlijst vormt de perfecte aanvulling op de cursusdocumentatie. Als surplus wordt elke les regelmatig gelardeerd met een shot humor, wellicht de meest vitale vorm van spiritualiteit… Geweldige TT-training, helaas slechts beschikbaar in 200-uren.

Marian Verschoote

Hoeveel ervaring heb je nodig?
Om in te stromen in de Teacher Training raden we aan om minimum 1 jaar yoga ervaring te hebben. Heel wat cursisten volgen deze opleiding om zich vooral te verdiepen in yoga.
Tijdens de training zal je grote sprongen maken in je yoga praktijk en op persoonlijk vlak.

Opdeling van de lessen
De aandacht gaat uit naar 5 belangrijke topics in het lesgeven:

1. Yogatechnieken

 • Asana’s
 • Pranayama
 • Kriya’s
 • Mantra’s
 • Meditatie

2. Yoga filosofie en ethiek

 • Geschiedenis van yoga
 • Sutra’s van patanjali
 • Baghavad Gita
 • Shamkya/Aidva Vedanta/ Tantra

3. Anatomie

 • Fysiologie
 • Functionele anatomie en uitlijning
 • Energetische anatomie (subtiel lichaam en chakra’s)

4. De kunst van het lesgeven

 • Lesplanning/Sequencing
 • Demonstreren
 • Observeren
 • Adjusts uitvoeren
 • Theming
 • Stemcoaching met Hilde De Baerdemaeker
 • Verschillende stijlen van lesgeven

5. Marketing en business

 • Online/offline marketing
 • Business aspect van het lesgeven

Na het volgen van deze 200 u durende opleiding zal een student:

 • Zijn/haar yogapraktijk hebben verdiept
 • Weten hoe je een creatieve yogales opbouwt
 • Op authentieke manier les kunnen geven
 • Inzicht hebben in de yogafilosofie
 • Kennis hebben van anatomie
 • Het vertrouwen hebben om les te geven
 • Groeien als persoon en inspireren

Lesdagen

Toon het lessenrooster

Docenten

Joachim Meire

De training wordt gegeven o.l.v. Joachim Meire. Joachim is de bezieler van de Yogaloft en het Yogaland Festival. Hij geeft op regelmatige tijdstippen workshops en leidt jaarlijks yogaretreats in binnen -en buitenland.

Yogaloft Gent

Aaigemstraat 10 a, 9000 Gent

Bereikbaarheid

2 minuten stappen van station Gent-Sint-Pieters.

Overnachten

Er zijn goedkope hotels in de buurt. Contacteer ons voor een lijst met hotelsuggesties.

Inschrijven?

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available
Tickets are no longer available