Yogaloft Brugge

Erkende 200 uren Yoga Teacher Training 2018-19
The Art of Teaching Yoga
Yoga Alliance opleiding o.l.v. Joachim Meire en gast docenten.

Unieke opleiding in Gent (les op vrijdag of weekend) start eind september 2018
Nieuw! Met online video ondersteuning

Waarom kiezen voor deze opleiding?
Bekijk de korte videoclip over de opleiding en ontdek waarom deze opleiding zo waardevol en uniek is:

Weekdag en Weekend formules
Joachim Meire organiseert met succes sinds 2011 een complete en erkende yoga docentenopleiding. Uniek is dat deze opleiding aangeboden wordt tijdens de week op vrijdag of in weekendformule op zaterdag en zondag. Op aanvraag kan je een gemiste les inhalen in de week of tijdens het weekend. De trainingen van Joachim zitten altijd snel vol. Dus best niet te lang wachten als je wilt deelnemen.

Nieuw!  Online video ondersteuning!
Om thuis te oefenen krijg je exclusief een hele reeks online video lessen gebaseerd op de materie die aanbod komt in de training. Een handige en leuke manier om de leerstof makkelijker te assimileren.

Centrale ligging – makkelijk bereikbaar
De opleiding vindt plaats in Gent in de Lov’d, een ruime yoga studio. De Lov’d is gelegen op slechts 2 minuten stappen van het St Pietersstation. Ideaal om dus met de trein te reizen! Kom je toch met de auto dan vind je in de buurt voldoende parking. Er is ook ruimte om je fiets te stallen als jij met je stalen ros komt.

Verdiepen of les geven
Deze opleiding kan je volgen met de intentie om te verdiepen in yoga of om met de bedoeling om zelf yoga les te geven. Sommige studenten starten met de bedoeling om zich enkel te verdiepen maar worden gaandeweg de opleiding heel enthousiast om ook les te geven. Deze opleiding is ongedwongen, fun en schuwt geen humor.Je zal grote sprongen maken op persoonlijk vlak en in je yoga praktijk.

Erkende yoga opleiding
Deze 200 uren durende opleiding voldoet aan de hoogste internationale yoga standaards en is erkend door Yoga Alliance. Op het einde van deze training ben je in staat om van jouw yogalessen telkens een event te maken dat jouw studenten niet zullen willen missen.

Freedom first – geen contract
In tegenstelling tot andere opleidingen hoef je hier geen clausules te ondertekenen die je beperken in de keuze waar je later les wilt geven. Na deze opleiding ben je dus vrij om les te geven waar jij wil!

Betaal in schijven
Er is  mogelijkheid om het inschrijvingsgeld in schijven te betalen. Neem hiervoor per mail contact met ons op.

Yoga lesgeven is inspireren
De nadruk ligt op de kunst van het lesgeven en maakt deze docentenopleiding daarom uniek. Hoe creëer je een boeiende les voor je studenten? Hoe verdiep je je eigen yogapraktijk? Een sterke technische bagage is essentieel, maar yogales geven is meer dan alleen yogahoudingen aanleren. De taak van een yogaleraar is om je studenten in contact te brengen met hun innerlijke potentieel. Zodat de student een gevoel van expansie in het leven ervaart, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel vlak. Een leraar moet aanmoedigen en inspireren om de effecten van yoga te ervaren in het dagelijkse leven.

Ontdek jouw eigen yogastijl
We belichten thema’s die in andere opleidingen zelden of nooit aan bod komen. Je leert hoe je yogahoudingen uitlijnt op basis van de  mogelijkheden van de student en niet zoals de houding er uitziet  in de ‘boekjes’. Je leert dus  Functionele yoga in plaats van oppervlakkige esthetische yoga. Hoe een houding er uitziet is niet relevant! Het is veel belangrijker om de houding aan te passen aan de mogelijkheden en beperkingen van de student. Je leert dus anatomie en alignment op een heel praktische manier met aandacht voor verschillende bot variaties.

Tijdens de opleiding ga je ook jouw eigen stijl ontdekken. Uiteindelijk gaan studenten naar jouw les komen omdat jij les geeft op jouw authentieke manier. Na deze opleiding ben je instaat om op een onderbouwde en veilige manier ofwel (pittige) vinyasa yoga te doceren of indien jij wil een meer rustige en meditatieve vorm van yoga.  De nadruk ligt op het aanleren van Alignment-based Yoga om op een veilige manier les te geven.  Basis Yin Yoga & Restorative houdingen komen ook aanbod. Alle tools worden aangereikt om je te helpen om jouw authentieke innerlijke leraar te ontdekken zodat jij een inspirerende teacher wordt!

Geen voorgekauwde yoga
Je leert in de opleiding geen voorgekauwde sequences. Na de opleiding zal jij staat zijn om zelf goed onderbouwde sequensen samen te stellen gebaseerd op anatomisch en alignment inzicht.

Geen na-aap yoga
Deze opleiding differentieert zich ook omdat je hier geen na-aap yoga leert. We leggen de lat hoog! Je leert lesgeven zonder zelf de houdingen uit te voeren op enkele demonstraties na. Dit laat je toe om in de les rond te wandelen waardoor jij je studenten kan observeren. Door je observatie skills kan jij indien nodig jouw yoga sequens instant bijsturen. Zo maak je een authentieke verbinding met je studenten en help je hen om het beste uit zich zelf te halen in een veilige omgeving.
Stemcoaching
Naast yogatechnieken, anatomie filosofie en meditatie – die uiteraard een belangrijk deel van de teacher training omvatten – gaan we ook dieper in op de kunst van het lesgeven. Zo krijg je tips van een stemcoach en leren we presentatietechnieken aan. Je leert je stem dus beter gebruiken, maar nog belangrijker is dat je in contact leert komen met je eigen innerlijk stem. Je leert hoe je yoga in jouw leven integreert om zo meer heelheid en verbondenheid te (her)ontdekken. Je leert ook hoe je een thema als een rode draad door je les verweeft.

Yogafilosofie & meditatie
Yoga is natuurlijk meer dan asana’s. Een belangrijk onderdeel in deze teacher training is yoga filosofie en meditatie. Dit wordt gebracht op een authentieke en down-to-earth manier. Yoga filosofie is pas zinvol als je er effectief iets mee kan aanvangen in het dagelijkse leven. Je leert hoe je op een toegankelijke manier filosofie in je les verweeft en hoe je jouw studenten handvaten aanreikt.

Anatomie
Anatomie wordt gepresenteerd op een functionele manier en je ontdekt de verschillende skeletvariaties die oorzaak zijn waarom sommige poses moeten worden aangepast. Dus geen saaie uiteenzetting, maar wel praktische inzichten om studenten op een veilige manier in een asana te brengen.

Business Aspect
Tot slot gaan we ook dieper in op de zakelijke kant van yoga. Hoe maak je publiciteit voor je lessen online en offline? Waar op letten als je een ruimte huurt of een studio wilt opstarten? Hoe stel je een doordacht lesrooster samen? En vele andere ‘business’ vragen krijgen een antwoord.

 

Download de  algemene info PDF:

Enkele reacties van vorige deelnemers

Joachims lessen zijn sprankelend, verrijkend en zeer praktijkgericht : zowel voor je eigen yogabeoefening als voor het lesgeven aan anderen krijg je onderbouwde informatie en veel bruikbare tips aangereikt. In een no-nonsense aanpak wordt een breed palet van relevante onderwerpen aangesneden : yogatechnieken, didactiek, anatomie, filosofie, geschiedenis … elk thema wordt kritisch, maar toegewijd behandeld met een uitgesproken focus op de praktisch bruikbare rijkdom aan kennis die schuilgaat achter yoga, en vervolgens toegepast in yoga van nu. Een uitstekende lectuurlijst vormt de perfecte aanvulling op de cursusdocumentatie. Als surplus wordt elke les regelmatig gelardeerd met een shot humor, wellicht de meest vitale vorm van spiritualiteit… Geweldige TT-training, helaas slechts beschikbaar in 200-uren.

Marian Verschoote

Lees meer getuigenissen in het algemene info document

 

Hoeveel ervaring heb je nodig?

Om in te stromen in de Teacher Training raden we aan om minimum 1 jaar yoga ervaring te hebben. Heel wat cursisten volgen deze opleiding om zich vooral te verdiepen in yoga.
Tijdens de training zal je grote sprongen maken in je yoga praktijk en op persoonlijk vlak.

Opdeling van de lessen

De aandacht gaat uit naar 5 belangrijke topics in het lesgeven:

1. Yogatechnieken

 • Asana’s
 • Pranayama
 • Kriya’s
 • Mantra’s
 • Meditatie

2. Yoga filosofie en ethiek

 • Geschiedenis van yoga
 • Sutra’s van patanjali
 • Baghavad Gita
 • Shamkya/Aidva Vedanta/ Tantra

3. Anatomie

 • Fysiologie
 • Functionele anatomie en uitlijning
 • Energetische anatomie (subtiel lichaam en chakra’s)

4. De kunst van het lesgeven

 • Lesplanning
 • Demonstreren
 • Observeren
 • Adjusts uitvoeren
 • Theming
 • Stemcoaching
 • Verschillende stijlen van lesgeven

5. Marketing en business

 • Online/offline marketing
 • Business aspect van het lesgeven

Na het volgen van deze 200 u durende opleiding zal een student:

 • zijn/haar yogapraktijk hebben verdiept
 • weten hoe je een creatieve yogales opbouwt
 • op authentieke manier les kunnen geven
 • inzicht hebben in de yogafilosofie
 • kennis hebben van anatomie
 • het vertrouwen hebben om les te geven
 • groeien als persoon en inspireren

 

Lesgever

De training wordt gegeven o.l.v. Joachim Meire. Joachim is de bezieler van de Yogaloft en het Yogaland Festival. Hij geeft op regelmatige tijdstippen workshops en leidt jaarlijks yogaretreats in binnen -en buitenland.

Klik hier voor de biografie van Joachim.

Praktische Info

Data
Les op vrijdag van 9u30 tot 16u30 / weekend les van 10u tot 17u 

Locatie: Herbatheek Lov’d,  Koning Albertlaan 75, 9000 Gent (2 minuten stappen van het St Pieter Station)

Schema:

weekdag training telkens op vrijdag
28 september 2018
5, 12, 19 en 26 oktober 2018
9, 16, 23 en 30 november 2018
7, 14 en 21 december 2018
11 en 25 januari 2019
1, 8, 15 en 22 februari 2019
15, 22 en 29 maart 2019
5 en 26 april 2019
3, 10 en 24 mei 2019

weekend training
29-30 september 2018
13-14, 20-21 oktober 2018
17-18 november 2018
1-2, 15-16 december 2018
12-13 januari 2019
2-3, 16-17 februari 2019
16-17, 30-31 maart 2019
27-28 april 2019
25-26 mei 2019

Taal: De opleiding  wordt in het Nederlands gegeven. Slechts één gastles is in het Engels (indien nodig met Nederlandse vertaling).

Certificaat: Bij het slagen in de eindevaluatie en voldoende aanwezigheid ontvang je een certificaat dat erkend wordt de Yoga Alliance.

Kostprijs:

2.295,- euro incl btw,  indien ingeschreven en betaald vóór 30 juni 2018
2.445,- euro incl btw, indien ingeschreven ná 30 juni 2018
Betaal 500 euro voorschot om te registreren (niet-restitueerbaar)

Indien nodig is er mogelijkheid is tot een afbetalingsplan voor de Teacher Training. Contacteer ons en we bespreken de mogelijkheden rekening houdend met jouw situatie. Terugbetalingen zijn niet mogelijk.

Overnachten: Er zijn goedkope hotels in de buurt . Contacteer ons voor een lijst met hotelsuggesties.

Inschrijven
Schrijf je in via het online formulier: https://goo.gl/forms/q4WZIFX0UoNaAsFn2