Yogaloft Brugge

Nieuwe vrijdag (26 dagen) en weekendopleiding (13 weekends) start in september 2018

Erkende 200 uren Yoga Teacher Training: The Art of Teaching Yoga

Een Yoga Alliance erkende opleiding o.l.v. Joachim Meire en gast docenten.

Unieke opleiding in Gent (les op vrijdag of weekend)

Joachim Meire organiseert sinds 2011  een complete en erkende yoga docentenopleiding. Je kan kiezen om les te volgen op vrijdag, dus enkel tijdens de week, of je opteert voor de weekend formule. De trainingen van Joachim zitten altijd snel vol. Dus best niet te lang wachten als je wilt deelnemen.

De training is geschikt voor studenten die zich willen verdiepen in yoga en/of voor studenten die zelf les willen geven.

De nadruk op de kunst van het lesgeven, maakt deze docentenopleiding uniek. Hoe creëer je een boeiende les voor je studenten? Hoe verdiep je je eigen yogapraktijk? Een sterke technische bagage is essentieel, maar yogales geven is meer dan alleen yogahoudingen aanleren.

De taak van een yogaleraar is om je studenten in contact te brengen met hun innerlijke potentieel en schoonheid. Zodat de student een gevoel van expansie in het leven ervaart, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel vlak. Een leraar moet aanmoedigen en inspireren.

Deze 200 uren durende opleiding voldoet aan de hoogste internationale yoga standaards en is erkend door Yoga Alliance. Op het einde van deze training ben je in staat om van jouw yogalessen telkens een event te maken dat jouw studenten niet zullen willen missen. In tegenstelling tot andere opleidingen hoef je hier geen clausules te ondertekenen die je beperkt in de keuze waar je later les wilt geven.

Op het einde van de rit heb je voldoende kennis en ervaring om op een veilige manier Vinyasa en Alignment-based Yoga te doceren.  Basis Yin Yoga houdingen komen ook aanbod.  Bovendien zal je vol vertrouwen je studenten weten te  inspireren en te motiveren.

We belichten thema’s die in andere opleidingen zelden of nooit aan bod komen. Je leert hoe je yogahoudingen uitlijnt op behoefte en mogelijkheden van de student en niet zoals de houding er uitziet  in de ‘boekjes’. Je leert Functionele yoga ipv esthetische yoga. Naast yogatechnieken, anatomie filosofie en meditatie – die uiteraard een belangrijk deel van de teacher training omvatten – gaan we ook dieper in op de kunst van het lesgeven. Zo krijg je tips van een stemcoach en leren we presentatietechnieken aan. Je leert je stem dus beter gebruiken, maar nog belangrijker is dat je in contact leert komen met je eigen innerlijk stem. Je leert hoe je yoga in jouw leven integreert om zo meer heelheid en verbondenheid te (her)ontdekken. Je leert ook hoe je een thema als een rode draad door je les verweeft.

Yoga filosofie komt uitgebreid aan bod en je bestudeert verschillende strekkingen uit de yoga geschiedenis. Maar nog belangrijker! Je leert hoe je deze oude filosofieën vandaag in jouw leven kan integreren.  Anatomie wordt gepresenteerd op een functionele manier en je ontdekt de verschillende skeletvariaties die oorzaak zijn waarom sommige poses moeten worden aangepast. Dus geen saaie uiteenzetting, maar wel praktische inzichten om studenten op een veilige manier in een asana te brengen.

Tot slot gaan we ook dieper in op de zakelijke kant van yoga. Hoe maak je publiciteit voor je lessen online en offline? Waar op letten als je een ruimte huurt of een studio wilt opstarten? Hoe stel je een doordacht lesrooster samen? En vele andere ‘business’ vragen krijgen een antwoord.

Het aantal plaatsen is beperkt, wees er dus snel bij!

 

Download de  algemene info PDF: klik hier

Enkele reacties van vorige deelnemers

“Wat ik fijn vind aan de opleiding bij Joachim is vooral zijn groot talent om les te geven. Joachim brengt zijn kennis en ervaring op een erg toegankelijke, no-nonsense, geduldige en vaak grappige wijze over.”

“De lessen zijn interessant, leerrijk, inspirerend en worden heel dynamisch gegeven maar met de nodige aandacht voor individuele noden De sfeer is goed en de koffie en thee zijn lekker… Kortom het is aangenaam vertoeven in de Yogaloft.”

“Ik ging nooit erg graag “naar school”, maar nu kijk ik telkens weer uit naar de lessen.”

“De manier waarop de yogafilosofie overgebracht wordt (nu en dan ludiek en vaak teruggekoppeld aan eigen ervaringen), maakt dat de materie absoluut niet “zweverig” overkomt en “behapbaar” is.”

“Het theoretische aspect (anatomie) wordt heel praktijkgericht belicht, waardoor hetgeen we aangeleerd krijgen veel makkelijker zal “blijven hangen”.”

“De yogasessies op zich, zijn zeer intens (ik voel echter dat ik ook hierin aan het groeien ben), maar daardoor ook zeer deugddoend!”

“Je geduld, je zachtheid, je kracht, … een échte bron van inspiratie. Dank dat ik dit met je mag delen, Dank dat je dit met ons wil delen, dank voor de intense momenten en het zachte verleggen van mijn grenzen.”

Hoeveel ervaring heb je nodig?

Om in te stromen in de Teacher Training raden we aan om minimum 1 jaar yoga ervaring te hebben. Heel wat cursisten volgen deze opleiding om zich vooral te verdiepen in yoga.
Tijdens de training zal je grote sprongen maken in je yoga praktijk en op persoonlijk vlak.

Opdeling van de lessen

De aandacht gaat uit naar 5 belangrijke topics in het lesgeven:

1. Yogatechnieken

 • Asana’s
 • Pranayama
 • Kriya’s
 • Mantra’s
 • Meditatie

2. Yoga filosofie en ethiek

 • Geschiedenis van yoga
 • Sutra’s van patanjali
 • Baghavad Gita
 • Shamkya/Aidva Vedanta/ Tantra

3. Anatomie

 • Fysiologie
 • Functionele anatomie en uitlijning
 • Energetische anatomie (subtiel lichaam en chakra’s)

4. De kunst van het lesgeven

 • Lesplanning
 • Demonstreren
 • Observeren
 • Adjusts uitvoeren
 • Theming
 • Stemcoaching
 • Verschillende stijlen van lesgeven

5. Marketing en business

 • Online/offline marketing
 • Business aspect van het lesgeven

Na het volgen van deze 200 u durende opleiding zal een student:

 • zijn/haar yogapraktijk hebben verdiept
 • weten hoe je een creatieve yogales opbouwt
 • op authentieke manier les kunnen geven
 • inzicht hebben in de yogafilosofie
 • kennis hebben van anatomie
 • het vertrouwen hebben om les te geven
 • groeien als persoon en inspireren

 

Lesgever

De training wordt gegeven o.l.v. Joachim Meire. Joachim is de bezieler van de Yogaloft en het Yogaland Festival. Hij geeft op regelmatige tijdstippen workshops en leidt jaarlijks yogaretreats in binnen -en buitenland.

Klik hier voor de biografie van Joachim.

Praktische Info

Data
Les op vrijdag van 9u30 tot 16u30 / weekend les van 10u tot 17u 

Locatie: Herbatheek Lov’d,  Koning Albertlaan 75, 9000 Gent (2 minuten stappen van het St Pieter Station)

Schema:

weekdag training telkens op vrijdag
22, 29 september 2017
13, 20, 27 oktober 2017
10, 17, 24 november 2017
1, 8, 15, 22 december 2017
12, 26 januari 2018
2, 9, 23 februari 2018
2, 9, 16, 23, 30 maart 2018
27  april 2018
4, 18, 25 mei 2018

weekend training
23-24 september 2017
14-15 oktober 2017
11-12, 25-26 november 2017
2-3, 16-17 december 2017
13-14, 27,28 januari 2018
24-25 februari 2018
10-11, 24-25 maart 2018
28-29 april 2018
26-27 mei 2018

Taal: Het leeuwendeel van de opleiding  wordt in het Nederlands gegeven. Slechts enkele gastlessen zijn in het Engels (indien nodig met Nederlandse vertaling).

Certificaat: Bij het slagen in de eindevaluatie en voldoende aanwezigheid ontvang je een certificaat dat erkend wordt de Yoga Alliance.

Kostprijs:

2.295,- euro incl btw,  indien ingeschreven vóór 30 juni 2017
2.395,- euro incl btw, indien ingeschreven ná 30 juni 2017
Betaal 500 euro voorschot om te registreren (niet-restitueerbaar)

Indien nodig is er mogelijkheid is tot een afbetalingsplan voor de Teacher Training. Contacteer ons en we bespreken de mogelijkheden rekening houdend met jouw situatie. Terugbetalingen zijn niet mogelijk.

Overnachten: Er zijn goedkope hotels in de buurt . Contacteer ons voor een lijst met hotelsuggesties.

Inschrijven
Inschrijven doe je door een e-mail te sturen naar Joachim Meire: info@yogaloft.be
Je ontvangt dan een inschrijvingspakket met bijkomende info over de opleiding.