Yogaloft Brugge

Yoga & SUP weekend met Joachim Meire
1-3 juni 2018 in Cadzand

Een zalig weekend vol yoga, meditatie, toegankelijke & inspirerende filosofie, lekker bio & vegie food, wandelingen, massages, leuke mensen, veel plezier & gezelligheid en SUP. Het weekend staat open voor elk niveau van beginners tot gevorderden.
We overnachten op het groene en rustige domein van Cadzandië – voormalig boeddhistisch centrum in Cadzand en kunnen vlak in de buurt suppen ofwel op zee of op binnenwater. Bij mooi weer beoefenen we zoveel mogelijk outdoor yoga.
Zoals elk jaar is dit yoga weekend snel volzet. Wacht dus niet te lang om je in te schrijven!

SUP
Voor deze lente editie bieden we in de namiddag op zaterdag of zondag een SUP tocht aan van 2 uur ofwel op zee (bij ideale weercondities) of op binnenwater. Een SUP board (Stand up paddle surfing) is een surf plank met voldoende volume waar je op rechtstaat met een peddel in de hand. Suppen is toegankelijk voor iedereen en is fun. Na slechts 5 minuten oefenen heb je de skills al onder de knie en daarna wordt het puur genieten! Bekijk even deze korte video van Joachim tijdens een SUP sessie op zee:

Sup trippin' with Falcon Brothers from joachim meire on Vimeo.

YOGA

Het centrale thema van het weekend is ‘Balans’. Het weekend wordt fun maar ook intens! Dynamische yoga wisselen we af met Yin Yoga en we dagen onze mind uit met inspirerende filosofie en meditatie sessies. We brengen lichaam & mind terug in balans zodat je na het weekend helemaal ‘chillaxed’ en vol nieuwe inzichten huiswaarts keert. Het weekend staat open voor elk niveau van yoga beoefenaar. Iedereen is welkom! Zoals steeds is het weekend heel snel volzet. Wacht dus niet te lang om te schrijven als je graag (terug) deelneemt.

Vrijdag
18:00: Aankomst
19:00: Dinner
20:30 – 21:30 Verwelkoming en Yin yoga
Zaterdag
8:00 Ontbijt
9:30 – 12:00 Balans voor het hart
Yoga sessie met nadruk op achterwaartse buigingen & heupopeners (asana’s, meditatie en filosofie)
12:30 Lunch
14u -17u groep 1 SUP tocht (optioneel) op zee of binnenwater/ groep 2 strandwandeling
18:30 – 19:30 Slow Yoga, meditatie en filosofie
19: 30 Dinner
20:00 gezellige een glaasje drinken op het terras of strand
Zondag
8:00 Ontbijt
9:30 – 12:00 Balance upside down
Yoga sessie met nadruk op armbalans houdingen en inversies (asana’s, meditatie en filosofie)
12:30 Lunch
14:00 – 17:30 groep 1 SUP tocht (optioneel) op zee of binnenwater/ groep 2 strandwandeling
17:30 -18:00 Afsluiting
Adres
Cadzandië Vierhonderdpolderdijk  10
4506 HL CADZAND (Nederland)
Praktische info
Double kamer: 295 euro per persoon (Geen roommate? Dan zoeken we iemand van  hetzelfde geslacht om de kamer te delen)*
Single kamer: 335 euro per persoon*
*Alle prijzen zijn inclusief:
-  2 overnachtingen (de basic slaapunits voor 6 personen hebben elk aparte slaapkamers met een gemeenschappelijke badkamer en living)
- vegetarische maaltijden ( 2 x ontbijt, 2 x lunch, 2 x dinner)
- alle yoga sessies
- huur SUP board en begeleiding
- massages zijn apart te boeken
Inschrijven
Vul het online formulier in om je in te schrijven: https://goo.gl/forms/SsHYXMIjg36z9zxy2

 

Je plaats is gegarandeerd zodra het juiste bedrag op onderstaande rekening is gestort:

Fintro BankBIC: GEBABEBB
IBAN: BE76 1430 7656 1595
Naam: Joachim Meire
Bank: Fintro
Vermeld jouw naam + retreat + kamer type

Enkele reacties van deelnemers van voorgaande retreats met Joachim

Sta me toe toch eerst even te zeggen dat ik dit zonet omschreven heb als één van de beste weken uit men hele leven. Ik ben mezelf een aantal keer tegen gekomen, maar heb er zo ontzettend veel van geleerd én heb ook zo’n evolutie gemaakt in die zeven dagen, dat ik je niet genoeg kan bedanken.

Het is echt een onvergetelijke vakantie geworden voor mij, die eigenlijk pas naderhand veel meer impact heeft gemaakt dan ik had gedacht. Zelf in het vliegtuig terug al kwamen er veel emoties los, en ben ik tot (persoonlijke) inzichten gekomen die al jaren onderhuids aanwezig waren, maar ik nooit expliciet heb kunnen verwoorden.

nogmaals ik heb nog nooit zulke mooie ervaringen meegemaakt mijn dank is groot thanks bro !!! dikke knuffel vanuit holland

De yogareis was top! Het is een van mijn beste reizen ooit geweest. Ik ben thuisgekomen zaterdagavond, ben gaan dansen, en was zo immens gelukkig dat ik de hele avond een lach op m’n gezicht had! Er is een verandering teweeggebracht die zal doorschemeren gedurende mijn hele leven.

Biografie lesgever
Joachim Meire is de oprichter van de Yogaloft en initiatiefnemer van Yogaland Festival in België. Hij beoefent yoga sinds 1999 en is een internationaal gecertifieerde lesgever (E RYT 200). Hij geeft op regelmatige basis workshops, retreats en leidt jaarlijks een erkende Teacher Training.
De yogastijl die Joachim doceert is een dynamische vorm van yoga en heet Anusara Yoga. Anusara legt de nadruk op een harmonieuze integratie van het lichaam en geest door het beoefenen van asana’s (yogahoudingen), pranayama en meditatie. Het doel van Anusara Yoga is om meer harmonie, vreugde en balans te bereiken op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel vlak.
Met een aangename stem begeleidt Joachim je tijdens de les om telkens te ‘flirten’ met je eigen grenzen en om je te verbinden met de transformerende kracht van yoga.
Joachim beschikt door zijn medische achtergrond over een diepgaande kennis van het menselijke lichaam. Aan de hand van duidelijke instructie brengt hij  je op een veilige manier in de yogahoudingen.
Op een toegankelijke manier verweeft Joachim ook Yoga filosofie in de les en leert hij hoe je deze ‘Yoga attitude’ verbindt met het dagelijkse leven.
Met een ‘down to earth’ aanpak en humor wil hij zoveel mogelijk mensen in contact brengen met het helende en zuiverende effect van yoga.