Yogaloft Brugge

Satsang met Joachim Meire: Wat is yoga eigenlijk?
Maandag 27 nov van 19u30 tot 21u in Pure Yoga Brugge

 

In een Satsang wordt er geluisterd, nagedacht en gediscussieerd en mediteren we op de aangesneden inzichten om de betekenis ervan in het dagelijkse leven toe te passen.

Yoga is een zeer rekbaar begrip. Velen beoefenen reeds yoga maar toch blijft het moeilijk om het te definiëren. Yoga is een mind-body-soul practice en bestaat uit 2 aspecten: het ontwikkelen van een meditatief gewaarzijn (Inner Yoga) en het uitvoeren van fysieke houdingen en ademhalingsoefeningen (Outer yoga). In het Westen richten we vooral veel aandacht aan het fysieke aspect maar verbleken we veelal bij het Inner Yoga gedeelte. Zonder te beseffen kan het fysieke aspect van yoga je als het ware verdoven en belonen met een heerlijk gevoel waardoor je onderliggende issues niet meer aanpakt. Een soort escapisme. Niets verkeerd met fysieke yoga houdingen, integendeel, maar yoga werkt pas als je het innerlijke werk combineert met het uiterlijke aspect.

In deze Satsang verdiepen we op een rebelse wijze in de betekenis van yoga en spiritualeit.  Naast een boeiende en down-to-earth uiteenzetting leer je ook enkele meditatie technieken om het innerlijke aspect van yoga te integreren in jouw yogapraktijk. Je zal ontdekken dat meditatie niet saai of vervelend hoeft te zijn.
Voor wie: iedereen met een interesse in yoga

Wat breng je mee:

  • een open mind
  • schrijfgerief als je graag notities neemt
  • draag makkelijke kledij
  • meditatie kussentje, als je er eentje hebt

Datum: 27 november  van 19u30 tot 21u
Prijs: 15 euro

Locatie:
Pure-Yoga
Kruisvest 5B
8000 Brugge

Inschrijven:

Schrijf je online in, zo hebben we zicht op het aantal deelnemers en betaal ter plaatse.