Yogaloft Brugge

Yogaretreat naar Ibiza van 6 -13 oktober 2012

Enkele reacties van deelnemers van de retreat naar Ibiza in 2011

Sta me toe toch eerst even te zeggen dat ik dit zonet omschreven heb als één van de beste weken uit men hele leven. Ik ben mezelf een aantal keer tegen gekomen, maar heb er zo ontzettend veel van geleerd én heb ook zo’n evolutie gemaakt in die zeven dagen, dat ik je niet genoeg kan bedanken.

Het is echt een onvergetelijke vakantie geworden voor mij, die eigenlijk pas naderhand veel meer impact heeft gemaakt dan ik had gedacht. Zelf in het vliegtuig terug al kwamen er veel emoties los, en ben ik tot (persoonlijke) inzichten gekomen die al jaren onderhuids aanwezig waren, maar ik nooit expliciet heb kunnen verwoorden.

nogmaals ik heb nog nooit zulke mooie ervaringen meegemaakt mijn dank is groot thanks bro !!! dikke knuffel vanuit holland

De yogareis was top! Het is een van mijn beste reizen ooit geweest. Ik ben thuisgekomen zaterdagavond, ben gaan dansen, en was zo immens gelukkig dat ik de hele avond een lach op m’n gezicht had! Er is een verandering teweeggebracht die zal doorschemeren gedurende mijn hele leven.

De baai van Benniraz in Ibiza
Ibiza is gekend als party eiland, maar weinigen weten dat het ook een toevluchtsoord vol rust en stilte is. In het noorden van het eiland ligt Benniraz, een rustige baai omgeven door groene heuvels, weg van alle drukte. In deze baai ligt een prachtige villa waar de yoga retreat doorgaat. De yoga lessen worden gegeven op het dakterras, met zicht op een prachtig panorama.

Een yoga retreat is een unieke ervaring: de combinatie van dagelijkse yoga lessen, gezonde voeding, strand, zee en zon maken snel een ander mens van je. Je voelt je na een paar dagen veel fitter, gezonder en evenwichtiger dan ooit.

Bekijk de slideshow van de Ibiza yogaretreat van 2011

Accomodatie
We logeren in Villa palma’s met zicht op  de zee. De villa beschikt over een zwembad, groot terras, een yogaplatvorm en 4 ruime kamers.

Idylisch strand op wandelafstand
Het zandstrand ligt op enkele minuten lopen. Op het strand zijn diverse gezellige restaurantjes.

Lekker gezond eten
Iedere dag staat er en heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar met muesli, fruit, noten, yoghurt, fruitsap, honing, thee, koffie en melk. Ook wordt er zes keer per week voor een extra maaltijd gezorgd. Overheerlijk vegetarisch met verse seizoensproducten! Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag is dit een brunch, op zondag en donderdag is dit avondeten.

Yoga
De yogalessen zijn gebaseerd op Anusara Yoga. Deze vorm van Hatha Yoga is wereldwijd de snelst groeiende yogastijl en betekent vrij vertaald: ‘in flow zijn met je hart’. Anusara werkt met 5 universele principes van uitlijning die ervoor zorgen dat de yoga-houdingen uiterst veilig en precies worden uitgevoerd. De shiva-shakti tantra filosofie, eigen aan Anusara,  gaat uit van een intrinsieke goedheid die rond ons en in ons aanwezig is. Deze retreat is de ideale gelegenheid om kennis te maken of om je te verdiepen in Anusara Yoga. O ja, je hoeft geen Anusara ‘adept’ te zijn om deel te nemen aan deze retreat. Iedere yogi is welkom, gelijk welke yogastijl jij ook beoefent.

Lesgever
De yogalessen op de retreat worden gegeven door  Anusara Inspired Teacher Joachim Meire. De lessen van Joachim zijn dynamisch en gebaseerd op Anusara Yoga. Met een aangename stem begeleidt Joachim je tijdens de les om  te ‘flirten’ met je eigen grenzen en om in contact te komen met de transformatieve kracht van yoga. Joachim beschikt over een uitgebreide anatomische kennis van het lichaam en specialiseert zich in Yoga therapie. Met een ‘down to earth’ aanpak wil hij zoveel mogelijk mensen in contact brengen met het helende en zuiverende effect van yoga.

Programma

Zaterdag: Openingscirkel van 18h00-19h00
Zondag: Yoga van 9h00 tot 11h00 en en van 17h30-18h30 met daarna drumsessies op het strand
Maandag: Yoga van 9h00 tot 11h00 en van 18h00-19h00
Dinsdag: Yoga van 9h00 tot 11h00 en van 18h00-19h00
Woensdag: Yoga van 9h00 tot 11h00 en optie om naar het Bambudda Grove Restaurant & Club te gaan
Donderdag:Yoga van 10h00 tot 11h30 en van 18h00-19h00
Vrijdag:Yoga van 9h00 tot 11h00
Zaterdag:Vertrek, check out om 10h00

Praktisch
Data: 6 tem 13 oktober 2012
Aantal deelnemers: maximaal 10

Kostprijs
Yoga, accommodatie en maaltijden (ontbijt en 6 vegetarische buffetmaaltijden) inbegrepen.

Vliegtuigtickets zijn niet inbegrepen (goedkope vliegtuigtickets vind je op ryanair.com)

Room 1: dubbele kamer
Gelegen aan de achterzijde van de villa. De badkamer wordt gedeeld met kamer 2 (bad, douche en bidet).
Prijs: 795 euro

Room 2: dubbele kamer met zeezicht
Gelegen aan de voorzijde van de villa met zicht op de baai van Benirras. De badkamer wordt gedeeld met kamer 1 (bad, douche en bidet).
Prijs: 835 euro

Room 3: dubbele kamer met zeezicht
Kamer met privé-terras en spectaculair zicht op de baai van Benniras. Een privé trap leidt naar de kamer. Eigen badkamer met douche en een kluisje.
Prijs: 865 euro

Room 4: groepskamer aan het zwembad (4 personen)
De kamer bevindt zich onder het grote terras van de villa met een eigen ingang die uitgeeft op het zwembad. Het appartement bevat een grote slaapkamer en beschikt over twee bedden in de woonkamer met eigen badkamer en douche.
Prijs grote slaapkamer: 825 euro pp
Prijs bed in woonkamer: 785 euro pp